Content1 | col2

Pokalen er hjemme i Østfold!

Publisert: 24.06.2012 | av Anett Gunnerud
Et fantastisk prosjekt ble kronet med seier i Lillehammer-Oslo i går morges. Med det er pokalen hjemme i Østfold, for første gang i historien. Gårsdagen ble en lang, god og hard dag på sykkelsetet for samtlige av rytterne i Team Sepura. For vårt usedvanlige støtteapparat, ble den kanskje mer spennende enn de hadde håpet på.

Med motvind fra start til mål, og tidvis våte og glatte veier, ble det tidlig klart at det ikke var mulig å sette en fart som kunne dra oss ned mot rekorden fra fjorårets medvindsritt. Taktikken ble imidlertid lagt uavhengig av været og var like enkel som den var klar: Kontrollert åpning og bortimot komplett rulle de første 12 - 14 milene. De siste milene forventet vi å miste ryttere jevnt og trutt.

Allerede på Gjøvik fikk vi de første meldingene om at vi lå nesten et halvt minutt bak Rye. Vi var imidlertid trygge på at vi hadde truffet godt med utgangshastigheten, og gjorde derfor ingen fartsjusteringer. Rulla bestod fortsatt av 30 ryttere og vi følte at flyten var god. Sett i ettertid ser vi at Rye ledet rittet i nesten 12 mil, og at de tapte 4 minutter til oss de siste 6 - 7 milene. Team Torshov har hatt noenlunde samme rittutvikling som oss, der de kjørte noen sekunder saktere enn oss for hver mil frem til 41 sekunder ved målgang.

Vi hadde tre velt underveis, alle pga. glatt asfalt. Ingen av rytterne er alvorlig skadet, noe vi er veldig takknemlige for. Taktikken ble fulgt til punkt og prikke og vi kan nok en gang henge hele seieren på knaggen for fantastisk godt lagarbeid! En klisje for mange kanskje, men for oss så er det virkelig slik at dette er en lagseier, og kun det! Slik sett blir resultatlistene tildels svært misvisende, når flere av våre ryttere får registrert tider flere minutter bak vinnertiden. Dette gir ingen mening, men våre gutter vet hva de står for og hva de har vært en del av.

Hele prosjektet har vært en eneste lang opptur, også på måter vi kanskje ikke hadde forventet på forhånd. Med et helt utrolig engasjement fra svært mange i og utenfor sykkelmiljøet i Østfold, føler vi at dette er en seier som hører flere enn oss til.

Med gullet i lomma og en fantastisk seiersfest på Ullerøy vel i havn, er det tid for oppsummering og avrunding - og kanskje noen refleksjoner over hva vi egentlig har vært med på. Det er også tid for å senke skuldrene samt å omprioritere litt av tidsbruken på hjemmebane...

Vi vil gjerne få takke alle som har støttet oss på reisen og ønske samtlige en riktig god sommer!
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner